lørdag 21. september 2013

Husbygging - Vinduer, nesten 50 av dem

Det blir mange, MANGE, mange vinduer i det nye huset vårt.
Det blir fort mye glass når nesten 50 vinduer skal på plass.
Nå tenker jeg at alle med minimum 5% husmor-gen sitter å tenker "stakkars, de kommer til å pusse vinduer annenhver dag", vel, vi har tenkt den tanker der vi også. Vi er virkelig ikke SÅ glad i husvask og rengjøring at det gjør noe. Ikke gikk vi i salgsfella til han som prøvde å vise oss hvor lurt det var med selvrensende vinduer heller, vinduet som sto å demonstrerte dette hadde da virkelig ikke ekte pollen og forurensning, så det var garantert for godt til å være sant- garantert! 
Vel, vel... Plutselig en dag var jeg midt i en samtale om nettopp selvrensende vinduer og hun som kom inn på dette hadde så alt for mye bra å si om de (ei som kjente ei, som kjente noen, som kjente ei, eller noe ;) ). Jeg tok det for god fisk og kom hjem fast  bestemt på at vi bare måtte ha sånne flotte vinduer for tidsbevisste husmødre! (flott hva?) 
Så litt av vinduspussen kan vi slippe unna og i tillegg kan vi trekke fra noen vinduer som de som skal få bo i kjelleren kan ta ansvar for.

Vi har bestemt oss for å ha vinduer som disse


Vinduene skal ha gjennomgående sprosser og kan åpnes nedenifra og vippe ut hele vinduet (ikke som man åpner en dør). Jeg syns gamle vinduer som åpnes fra midten og ut til siden er superkoselige, men med tanke på at vi bor i Norge som har et klima som ofte fører til nedbør har vi kommet fram til at det er best å heller ha et vippe-vindu, så slipper vi å få full panikk for vannskader om vi har glemt å lukke vinduet en dag. 

Håper dere har en fin lørdag, her nytes den i feberrus under teppet.


PS: 
Hustegningene er fiks ferdige og skjemaer for nabovarsler er i hus, nå skal vi bare ha alle prisene på plass og søke om å få bygge drømmehuset så er vi farlig nære en pangstart, må bare bare først og ting tar tid. Kanskje dere vil se noen tegninger nå som de er ferdige?

2 kommentarer:

Dine spor blir satt stor pris på! Nå kan jeg komme å besøke bloggen din også, hvis du har.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...