mandag 6. august 2012

Beis eller maling?

Egentlig tenker jeg begge deler, sånn i utgangspunktet...

Jeg klarte å finne det perfekte møbelet på finn.no. I lange tider stressa hodet mitt med hva slags stellebord vi skulle investere i, ingen var perfekte. Det som kunne vært ganske perfekt kostet skjorta og hadde likevel mangler, så jeg hadde egentlig gitt opp hele jakten og satt klar til å bygge om et gammelt kjøkkenbord, hvis jeg fant et fint et. Planen var klar, jeg måtte bare finne bordet. Jeg ble mer og mer desperat for jeg ville gjerne ha ting som må males og fikses ferdig før sommeren er helt over så jeg kan male ute eller lufte godt uten at det regner inn. Vel, på min jakt etter et kjøkkenbord bestemte jeg meg for å ikke bare spesifisere søkene på finn, men å se gjennom ALLE annonsene med møbler i nærheten, noe som ikke er få her på Østlandet. 
Plutselig var den der! Akkurat en sånn sjenk jeg hadde vært på jakt etter og gitt totalt opp drømmen om å finne til en grei pris. Så mens jeg satt hormonell og gira på kanten til å begynne å grine (eller, jeg tror faktisk ikke jeg klarte å la være å grine en skvett fordi jeg ble så glad) reiste mannen for å hente sjenken.
Nå er den snart pusset ned og klar for litt "sminke".
Planen så langt har vært å male toppen slik at den er skånet mot vann og annet søl som fort kan forekomme under bleieskift. Underdelen har jeg tenkt at skal beises, for jeg ser for meg at det blir en fin kontrast også tror jeg den blir litt kjedelig om den bare blir malt. Så kommer spørsmålet; hvilken beisfarge blir finest? Først tenkte jeg drivved, den er jo kjempefin og uten tvil populær (nesten litt for mye brukt for tia...). Etter litt mer tenking har jeg kommet frem til at jeg vil ha noe lysere. Lurer litt på Hvitkalket (2 strøk) eller Patinagrå (et strøk) fra Jotun

Liker at denne blir dus og lys, veldig sommerlig (kanskje det er derfor jeg liker den så godt akkurat nå?). Ser for meg at den lett kan kombineres med hvilken farge jeg ønsker på den malte delen av stellebordet.


Denne tror jeg blir veldig fin hvis jeg maler overdelen hvit og den (ser ut til å) passe til stellematta jeg har tenkt til å sy, men tror igrunn det ikke er noe stort problem uansett hvilken farger jeg velger...

Hvitkalket står nok sterkest akkurat nå, hva syns du? Og hvis det blir Hvitkalket, hvilken farge skal jeg gå for på malingsdelen? Jeg ser ikke for meg å bruke noe typisk jentete farge for jeg liker tanken på at sjenken fint kan plasseres et annet sted i huset etter behov.

Dere vil kanskje se herligheten jeg snakker om også?;) Her er den! Dette er bildet fra annonsen på finn.no.


Noen av drømmene jeg hadde til stellekommoden var skuffer og skap og en hylle bak til å ha salver ol på slik at LillePrinsen ikke får fri tilgang (ser for meg kunst ala en 3åring med sinksalve over hele badet). Kommoden skulle helst være stor nok til at man kan ha diverse nødvendigheter ved siden av stellematta når man steller. Den eneste tingen som ikke når mål på denne sjenken er at stellematta ikke kan være vendt mot oss når vi steller, men siden alle andre "krav" ble oppfylt må jeg si meg veldig fornøyd, veldig fornøyd!

1 kommentar:

  1. Trur eg òg held ein knapp på kvitkalka :) Med ein lekker grønfarge på toppen (slik som den eg hadde på hybelen då eg budde i Snarveien?)

    SvarSlett

Dine spor blir satt stor pris på! Nå kan jeg komme å besøke bloggen din også, hvis du har.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...