tirsdag 21. august 2012

På bananfluejakt

Kampen mot bananfluene her i huset har til tider vært en kreativ kamp. Det har vist seg vanskelig å bli kvitt bananfluene, de trives visst for godt her. 
Jeg fikk for meg at jeg kunne lage fluefeller, så jeg rigget til med boller, oppskåret banan og plastfolie. La litt banan i en bolle, kledde den med plastfolien og stakk noen hull med en gaffel. Fellene funka som bare rakker'n de! Fluene gikk fort i fellene jeg satte ut og hver gang jeg gikk forbi en bolle hørtes det ut som det ble poppa popcorn fordi bananfluene prøvde å bryte seg ut. Hurra! Vel, gleden varte helt til jeg måtte finne en løsning på hvordan jeg skulle bli helt de poppende bananfluene, jeg gikk for druktningsmetoden!;) Puttet alle bollene i en bøtte og druknet et uvisst antall fluer.


Så veldig lekkert var det ikke, så jeg ville teste ut en litt mer hygienisk (i mangel av et bedre ord) metode. Metode nr 2 ble litt enklere; vann, oppvaskmiddel og eddik.
Så nå står det små kaffekopper fint plassert rundtom med bananfluegift.


Metode nr 2 var passelig effektiv, virker som fluene ikke går like lett i fella etter noen dager med eddikblandingen på benken. Kanskje jeg snart må kaste meg over kjerringråd nr 3 for å bli kvitt de siste bananfluene her. 

Noen andre som har erfaringer med den evige jakta? Jeg vil gjerne høre hva dere har erfart her!


3 kommentarer:

 1. Zalo, eddik og vann virker best her, men det må være ferskt. I hvertfall er mine fluer såpass pripne;o)

  SvarSlett
 2. Jeg har heldigvis ikke noen bananfluer i huset av den enkle grunn at vi ikke spiser så mye bananer. Men, jeg har opplevd å ha disse ekle, små beistene i hus og HATER de. Lykke til med jakten!

  Klem
  Netta

  SvarSlett
 3. Hei!

  Ikke veldig plaget med fluer, men de som kommer til meg ender sitt liv i støvsugeren... Det er jo ikke mulig å slå de i hæl...

  Lykke til ;)

  Klem anette

  SvarSlett

Dine spor blir satt stor pris på! Nå kan jeg komme å besøke bloggen din også, hvis du har.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...