mandag 26. september 2011

Ved vs. biopeis

Søker litt på nett for å bli litt klokere på fenomenet biopeis (eller heter det bioovn?). Som de aller fleste andre er jeg oppvokst med vedfyring, men må si det frister litt med biofyring, hverfall utifra det jeg har lest til nå.
Veldig praktisk å slippe masse bøss og støv som det ofte blir av vedfyring. Biopeis er pipefri, så man slipper å planlegge hele huset utifra hvor ildstedet skal være, på den måten kan man velge mer fritt hvor man vil ha ovnen(e).
Biopeisene er minst like fine å se på som en vanlig vedovn, det er jo bra!

Denne fine ovnen heter Skaugum og kan kjøpes hos Miljøpeis for den nette sum 22'900.
Jeg vet veldig lite om hvor billig/dyrt det er å holde fyr i en slik ovn, det har så klart mye å si på om vi velger en slik løsning.

Noen som vet om fordeler og ulemper med begge formene for fyring?
Vi kommer også til å ha en form for gulvvarme, mest sannsynlig vannbåren varme.

Er biopeis bare en varmebløff eller er det en god varmekilde?
Vår er faring med å bo i et nytt hus er at energiforbruket er ganske lavt når det kommer til oppvarming, så kommer sikkert ikke til å være vår primæroppvarming uansett, men en supplerende varmekilde.8 kommentarer:

 1. Vi har gasspeis. Det er veldig deilig å ikke tenke på at vi må fyre opp når det er kaldt, eller å skaffe ved. Kan bare trykke på en knapp, og varmen kommer. Gir veldig god varme!

  SvarSlett
 2. Har desverre ingen peiling på biopeis...men syntes det hørtes genialt ut at man kan plassere den uten å måtte ha pipe! Håper du finner ut av det :) Klem

  SvarSlett
 3. Tror kanskje dere bør ta et lite regnestykke på det. Jeg regna litt på hva jeg ca bruker å kom frem til 3-4 kr. pr. time. Bare et lite tips :-)

  Mamma

  SvarSlett
 4. Hva med gass? Vi hadde gasspeis med naturgass. Sååå praktisk å kunne tidsinstille den og slippe rengjøring. Den varmet utrolig godt, merker jeg savner den litt ;)

  SvarSlett
 5. Siden dere bygger helt nytt, ville jeg vurdert gasspeis =) lykke til (:

  SvarSlett
 6. Hei Lena Marie! Tusen takk for koselig hilsen!! Kan ikke hjelpe deg ang biopeis, har aldri prøv det. De flisene i innlegget under her var utrolig fine, skulle gjerne hatt et gulv med slike!! Fin blogg du har, jeg legger meg til som følger:) Ha en fin helg, klem fra Jorunn

  SvarSlett
 7. Var nylig på TV2 hjelper deg om Biopeis, da var det 2 damer som var brannskadet etter eksplosjon/brann i Biopeis...Hun ene har startet egen facebookside, "forby biopeis"
  https://www.facebook.com/#!/pages/Forby-Biopeis/258068494238893
  Takker meg til god gammeldags vedfyring :) Lykke til med husbygginga :)
  Hilsen Elin

  SvarSlett
 8. Uff, ja, jeg så det. Blir nok ikke noe bio her i gården. Bra media kan dekke opp om slike saker så man får litt info!
  Etter å ha vært på boligmesse har vi fått litt mer svar på hvordan vi vil varme opp Nyhuset, så nå skal vi sjekke ut litt mer priser før vi endelig bestemmer oss:)

  SvarSlett

Dine spor blir satt stor pris på! Nå kan jeg komme å besøke bloggen din også, hvis du har.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...